Äijäsalsa – Pystymetsästä parketille!

Äijäsalsa on Tapio Kauton ja Virpi Salon yhteistyössä kehittämä salsan alkeiden opetusohjelma, joka antaa uudelle, tanssin pariin tulevalle miehelle valmiudet liikkua salsarytmissä parisalsassa tarvittavat tavalliset askelkuviot.

Kehitimme Äijäsalsan koska viikkotunneillamme (kuten usein kaikkialla paritanssin piirissä Suomessa) on tanssijoina enemmän naisia kuin miehiä. Jotkut viikkotunneilla olevat naiset ovat harmitelleet joutuvansa jäämään pois viikkotunneilta viejäpulan vuoksi.

Tanssiessaan viejän roolissa miehet ovat omalla aktiivisella roolillaan luomassa tanssia. Miesten kiinnostuessa paritanssista heidän tanssitaustansa on usein vaatimaton: suomalaisessa kulttuurissa paritanssipiirien ulkopuolella miehet eivät usein tanssi lainkaan. Paritansseihin hakeutuvat naiset ovat tanssineet vapaata soolotanssia discoissa ja yökerhoissa, usein myös käyneet soolotunneilla. Heillä on siis etumatkaa tanssitaidollisesti. Tanssia aloittava mies joutuu kovan haasteen eteen: hänen tulisi kerralla oppia tanssimaan rytmiin ja teknisesti oikein, ja vielä kaiken kukkuraksi orkestroimaan parin yhteistä tanssia viejän roolissa. Jos paritanssia ollaan aloittamassa pariskuntana, tämä tanssitaustojen ja vaatimusten epäsuhta voi aikaansaada turhautumista seuraajan roolia tanssivassa naisessa.

Tämän miesten takamatkan haluamme kuroa tanssia aloittavien miesten kanssa kiinni. Jokainen oppii tanssimaan, mutta miehet tarvitsevat erityistä tukea ja apua päästäkseen alkuun.

Riippumatta siitä aiotko aloittaa tanssimista oman kumppanin kanssa tai osana sosiaalitanssiporukkaa, äijäsalsa auttaa sinut alkuun.

Äijäsalsan valmennusohjelma sopii kaikille sukupuolesta ja tanssiroolista (seuraaja/viejä) riippumatta. Tuntien sisältö on salsan alkeiden oppimista, josta on paljon hyötyä kaikille tanssijoille. Sisällössä on nostettu viejän työskentely erityiseen huomioon, mutta Äijäsalsa -tunneille ovat ehdottomasti tervetulleita aivan kaikki tanssijat!

Tavoitteet

Äijäsalsan tavoitteena on, että opit tanssimaan salsarytmiin ne askelyhdistelmät, joita tarvitset parisalsan peruskuvioiden tanssimiseen. Näillä askelilla voidaan tanssia oikeastaan melkein mitä vain. Askelten lisäksi tarvitset opetusta vientiliikkeisiin sekä salsan tanssitekniikkaan. Tätä opetusta annamme keskiviikkoisin pidettäviltä viikkotunneiltamme sekä yksityisopetuksena.

Toteutus

Äijäsalsa -sisältöä opetetaan ennen salsabileitämme, ja ohjelman opetusmateriaali on käytettävissä kaikille vapaasti nettisivuillamme sekä Youtubessa.

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi.