Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kuubalaisen parisalsan viikkotunnit

3.4. klo 18:00 21:00

Parisalsaa Nicksin salilla keskiviikkoisin 10.1. – 15.5. Tunteja ei pidetä viikoilla 9 (talviloma), eikä 18 (vappunpäivä).

Paikka Nicksin sali, Svinhufvudinkatu 23, 3krs

Aika tunnit aina keskiviikkoisin: 

Parisalsa, alkeet, klo 18:00 – 18:55                                       
Parisalsa, alkeisjatko, klo 19:00 – 19:55
Parisalsa, variaatiot ja rueda, klo 20:00 – 21:00

Hinta  Tunnin hinta á 12€, kaksi salsatuntia samana keskiviikkona yht 18€, kolme salsatuntia samana keskiviikkona yht 22€.

Ohjaajat Salsa alkeet/keski: Virpi Salo ja Tapio Kautto.  Salsa jatko: Virpi Salo.

Salsatunnit tanssitaan parisalsana. Tunnit järjestää yhteistyössä Nick´s Dancing ry ja Lahden salsanystävät – La Sal. 

Kuubalaisen parisalsan ohjaajat Virpi Salo ja Tapio Kautto
Kuubalaisen parisalsan ohjaajat Virpi Salo ja Tapio Kautto

Parisalsa alkeet. Opimmme kuulemaan salsamusiikkia ja harjoittelemme
perusaskeleita sekä ensimmäisiä liikeyhdistelmiä rauhassa edeten. Omaksumme karibialaista tapaa liikkua. Paritanssin viemisen ja seuraamisen tekniikkaa käydään läpi yksityiskohtaisesti, alkaen käsiotteista ja viemisen rytmittämisestä. Tanssiparin välinen yhteistyö pyritään saamaan mahdollisimman ergonomiseksi ja helpoksi. Huomioimme yksilölliset oppimisnopeudet kannustavassa hengessä. Tunneilla on parinvaihto, mutta voit harjoitella myös oman parisi kanssa.

Tunti jakaantuu kevätkaudella kahteen ryhmään 2-3 ohjaajan vetämänä. Mukaan pääsevät niin vasta-alkajat kuin jo syksyllä 2022 aloittaneet. Heidän kanssaan etenemme aiemmin opitusta eteenpäin kohti monimuotoista kuviotanssia.

Parisalsa alkeisjatko. Tunnit on suunniteltu 1 – 2 vuotta salsaa harrastaneille. Tanssityylinä on kuubalainen parisalsa (casino). Käymme läpi lajille ominaista tanssitekniikkaa ja perustavia liikeyhdistelmiä. Vältämme muistia rasittavia pitkiä koreografioita; sen sijaan rakennamme monipuolista tanssia linkittämällä yhteen lyhyitä kokonaisuuksia ja tanssillisia mausteita. Tuntien alussa lämmittelemme soolo-osuudella. Kannustamme vapaaehtoiseen parinvaihtoon, joka kehittää sinua tanssijana.

Parisalsa variaatiot ja rueda. Tunneilla tehdään peruskuvioita haastavampia liikeyhdistelmiä, joihin lisätään tyylittelyä. Ohjattua materiaalia pääsee testaamaan vapaan tanssin osuuksissa muiden tuntien tapaan. Musiikkina soi monivivahteinen timba-salsa. Harjoittelemme kevätkaudella koreografioituja, mutta maltillisen pituisia sarjoja, joita voi hyödyntää sekä piirisalsassa (rueda) että parityöskentelyssä. Ruedaa tanssitaan osalla tunneista parityöskentelyn jälkeen. Kokeilemme myös muita son-claveen pohjautuvia tanssilajeja (cha cha cha, bolero, son) sekä afrokuubalaista rumba guaguancóta.

HUOM: Jokaiselle Nick´s Dancingin yksittäiselle tanssitunnille ilmoittaudutaan erikseen, joka kerta! Sähköisesti, nettiselaimella, tässä osoitteessa:

hob.fi/r/nd

Maksa samassa hob-järjestelmässä tanssituntisi. Hob toimii suoraan nettiselaimessa – siis sinun omassa älypuhelimessa tai pc:ssä / tabletissa. 

Klikkaa tästä esiin tarkemmat Ilmoittautumis- ja maksuohjeet.

Seura noudattaa THL:n , Tanssiurheiluliiton ja muiden viranomaistahojen määräyksiä ja ohjeita, jotta kaikilla on turvallista tanssia ja harjoitella tanssitunneillamme. Tuntien kävijämääriä voidaan tarvittaessa rajoittaa ja niiden sisältöä voidaan muokata, sen mukaan miten viranomaisilta tulee tarkentavia ohjeita.

Nick’s Dancingin sali, Svinhufvudinkatu 23 A

Svinhufvudinkatu 23
Lahti, Suomi
+ Google Map