Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kuubalaisen parisalsan viikkotunnit

22.11. klo 18:00 21:00

HUOM! Paikka Svinhufvudinkatu 23 (3.krs) (Nick’s Dancingin sali)

Saapuminen: pysäköi auto joko läheisille kadunvarsipaikoille (Ståhlberginkatu, Paasikivenkatu, Svinhufvudinkatu) tai Urheilukeskuksen tai Messuhallin parkkipaikoille.

Sali on Svinhufvudinkatu 23:n kolmannessa kerroksessa, ja sinne on oma sisäänkäynti sisäpihan puolelta, rakennuksen sisäkulmasta. Jos Foreverin vastaanotto on avoinna, pääsee sisälle myös jäähallin puolelta, Paasikivenkadulta. Tanssitunneilla saamme käyttää Foreverin pukuhuoneita (oma lukko jos haluat käyttää lokeroa) ja vessoja.

Aika tunnit aina keskiviikkoisin: 

Parisalsa, alkeet             klo 18:00 – 18:55                                       
Parisalsa, alkeisjatko   klo 19:00 – 19:55
Parisalsa, variaatiot ja rueda               klo 20:00 – 21:00

Hinta  Tunnin hinta á 12€, kaksi salsatuntia samana keskiviikkona yht 18€, kolme salsatuntia samana keskiviikkona yht 22€.

Ohjaajat Salsa alkeet/alkeisjatko: Virpi Salo ja Tapio Kautto.  Variaatiot ja rueda: Virpi Salo.

Salsatunnit tanssitaan parisalsana. Tunnit järjestää yhteistyössä Nick´s Dancing ry ja Lahden salsanystävät – La Sal. 

Salsa alkeet. Opimmme kuulemaan salsamusiikkia ja harjoittelemme
perusaskeleita sekä ensimmäisiä liikeyhdistelmiä rauhassa edeten. Omaksumme karibialaista tapaa liikkua. Paritanssin viemisen ja seuraamisen tekniikkaa käydään läpi yksityiskohtaisesti, alkaen käsiotteista ja viemisen rytmittämisestä. Tanssiparin välinen yhteistyö pyritään saamaan mahdollisimman ergonomiseksi ja helpoksi. Huomioimme yksilölliset oppimisnopeudet kannustavassa hengessä. Tunneilla on parinvaihto, mutta voit harjoitella myös oman parisi kanssa.

Tunti jakaantuu syyskaudella kahteen ryhmään 2-3 ohjaajan vetämänä. Mukaan pääsevät niin vasta-alkajat kuin jo keväällä 2022 aloittaneet. Heidän kanssaan etenemme aiemmin opitusta eteenpäin kohti monimuotoista kuviotanssia.

Salsa alkeisjatko. Tunnit on suunniteltu 1 – 2 vuotta salsaa harrastaneille. Tanssityylinä on kuubalainen parisalsa (casino). Käymme läpi lajille ominaista tanssitekniikkaa ja perustavia liikeyhdistelmiä. Vältämme muistia rasittavia pitkiä koreografioita; sen sijaan rakennamme monipuolista tanssia linkittämällä yhteen lyhyitä kokonaisuuksia ja tanssillisia mausteita. Tuntien alussa lämmittelemme soolo-osuudella. Kannustamme vapaaehtoiseen parinvaihtoon, joka kehittää sinua tanssijana.

Salsa variaatiot ja rueda. Tunneilla tehdään peruskuvioita haastavampia liikeyhdistelmiä, joihin lisätään tyylittelyä. Ohjattua materiaalia pääsee testaamaan vapaan tanssin osuuksissa muiden tuntien tapaan. Musiikkina soi monivivahteinen timba-salsa. Harjoittelemme kevätkaudella koreografioituja, mutta maltillisen pituisia sarjoja, joita voi hyödyntää sekä piirisalsassa (rueda) että parityöskentelyssä. Ruedaa tanssitaan osalla tunneista parityöskentelyn jälkeen. Kokeilemme myös muita son-claveen pohjautuvia tanssilajeja (cha cha cha, bolero, son) sekä afrokuubalaista rumba guaguancóta.

HUOM: Jokaiselle Nick´s Dancingin yksittäiselle tanssitunnille ilmoittaudutaan erikseen, joka kerta! Sähköisesti, nettiselaimella, tässä osoitteessa:

hob.fi/r/nd

Maksa samassa hob-järjestelmässä tanssituntisi. Hob toimii suoraan nettiselaimessa – siis sinun omassa älypuhelimessa tai pc:ssä / tabletissa. 

Klikkaa tästä esiin tarkemmat Ilmoittautumis- ja maksuohjeet.

Asiasanat: Paritanssi Lahti, Kuubalainen parisalsa, Tanssinopetus Lahti, Tanssinopettaja Lahti, Salsatunnit

Nick’s Dancingin sali, Svinhufvudinkatu 23 A

Svinhufvudinkatu 23
Lahti, Suomi
+ Google Map