Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kizomba & Semba Lahti

7.4. klo 12:30 17:15

Toivekurssi nyt myös Lahdessa!

Mirka ja Pekka saapuvat Lahteen kevätkaudella -24 pitämään sarjan kizomba-kursseja, joissa pääset tutustumaan ja ihastumaan aivan valloittavaan kizombaan!

MIRKA JA PEKKA, ELI VIRGULA

Tutustuttuaan ensin vaihtelevasti muihin lajeihin kizomba ja etenkin semba valloittivat Mirkan ja Pekan vuonna 2015. Pian lukuisat kotimaan tanssimatkat laajenivat myös muualle Eurooppaan ja aina lajin syntysijoille Angolaan asti. Mirka ja Pekka ovat saaneet oppinsa suoraan huippuopettajilta, joilta he ovat ottaneet myös runsaasti yksityistunteja ja edelleen he opiskelevat lisää aina kun mahdollista. Mirka ja Pekka toivat Tampereelle ensimmäiset semban viikkotunnit 2019, mistä lähtien he jatkoivat opettamista tanssikoulu Dame Clavella kizombaa ja sembaa koulun sulkeutumiseen, helmikuuhun -23 asti. Virgulan omat kurssit Tampereella alkoivat maaliskuussa -23 ja lisäksi Virgula on vieraillut opettamassa myös muualla Suomessa Helsingin ja Oulun välillä sekä Valasrannan tanssileirillä. Mirkaa ja Pekkaa motivoi opetuksessa eniten saada tanssijat löytämään autenttinen kizomban ja semban ihana maailma sekä auttaa oppimaan ja iloitsemaan onnistumisista. Heidän tavoitteensa opetuksessa on aina ollut miellyttävä, hauska ja sujuva sosiaalitanssi, jonka mahdollistaa hyvä perustekniikka. Tanssin lisäksi heille on myös ollut tärkeää oppia tuntemaan taustalla olevaa historiaa ja kulttuuria. Opettajina heitä on kiitelty hyvästä tunnelmasta tunneilla sekä siitä, että heillä on kyky opettaa asiat helposti ymmärrettävällä ja kannustavalla tavalla.

KIZOMBA: Kizomba on Angolasta lähtöisin oleva paritanssi, jonka ainutlaatuinen pariyhteys on valloittanut ihmisiä ympäri maailman. Angolassa kizombaa tanssitaan erilaisissa tilaisuuksissa ja juhlissa sekä kotona perheen ja ystävien kesken. Kizomballe ominaista on pehmeä, rytmikäs askellus, jota korostaa ginga eli lajityypillinen, vartalonliike. Kizomba on paritanssi, jota tanssitaan paljon suljetussa otteessa parin liikkuessa kuin yhtenä. Kizomba pohjautuu sembaan.

SEMBA: Semba on angolalainen paritanssi. Semba ja kizomba hyödyntävät samankaltaisia askelkuvioita, mutta semba on leikkisämpi. Semballa on pitkä historia Angolassa, ja siitä on periytynyt mm. juuri kizombakin. Semballe tyypillistä on erilainen leikittely tanssissa. Ero kizomban ja semban tanssimisen välillä syntyy lähinnä musiikintulkinnasta. Kizombassa ja sembassa ei ole pakollisia askelkuvioita ja alkuun on suhteellisen helppo päästä, mutta opiskeltavaa riittää vuosiksi eteenpäin, kun kipinä näihin lajeihin syttyy.

Kurssin tiedot:
Aikataulu:
12.30.–13.30 soolotunti
13.30–13.45 tauko
13.45–15.15 1. paritunti
13.45–15.45 ruokatauko
15.45–17.15 2. paritunti

Jos haluat virittäytyä jo etukäteen kizomban ja semban tunnelmiin, Spotifyssä on lista Virgula music, jolta löydät kokoelman suosittuja hittejä.

Lisätietoja Virgulasta sekä kizombasta ja sembasta:
Kotisivu: www.virgula.fi
Facebook: Virgula Finland
Instagram: virgula_kizomba_semba

Virgula Finland

Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Dancingin sali, Vesijärvenkatu 30

Vesijärvenkatu 30
Lahti, 15140 Suomi